Zondag 1 juli: Hollandia Roeiclubborrel bij de KHB Bosbaan om 15 uur

Kort

Misschien is het wel de mooiste vereniging van Nederland: de Hollandia Roeiclub. Botenhuis noch vloot, maar wel een bijzonder diverse ledenlijst. Gemeenschappelijke factor: alle leden zijn internationals. Roeiers, stuurlieden en coaches. Ze hebben allemaal Nederland vertegenwoordigd bij een WK of de Olympische Spelen. Alleen equipeleden kunnen er lid van worden.

De contributie wordt van oudsher besteed aan jong talent, zegt Stephan van Dongen. Hij nam dit jaar de voorzittershamer over van Irene Eijs, zij blijft als communicatiecommissaris wel actief bij de club. “Talent ondersteunen is en blijft een doelstelling, we helpen graag jong aanstormend talent. Maar we zijn volop bezig om een extra doel aan onze club toe te voegen”, vertelt Van Dongen.

Uitstromers
Hij wil met de club de roeiers en roeisters gaan steunen die stoppen en aan hun maatschappelijke carrière willen gaan bouwen. “Daar is behoefte aan, dat hebben mijn bestuursgenoten en ik gemerkt en er is ook veel om te doen. We gaan bijdragen in de professionele ondersteuning van mensen die hun riemen aan de wilgen gaan hangen en bijvoorbeeld niet zo heel goed weten hoe ze verder kunnen. Dat niet alleen financieel, maar ook kunnen ze op de koffie gaan bij oud-internationals die vast goede adviezen en tips hebben.”

Borrel
Gezelligheid blijft hoog in het vaandel van de Hollandia Roeiclub. “Daarom organiseren we met veel plezier borrels. Zondag a.s. bij de hoofdnummers van de Koninklijke Holland Beker is het vanaf 15 uue borreltijd op het Vipterras. Ik hoop dat heel veel oud-equipeleden naar de Bosbaan komen!”, zegt de clubvoorzitter.