Zilveren olympiër Osborne krijgt wielercontract

Kort

De Duitser Jason Osborne gaat fietsen voor de ploeg van Deceuninck-Quick-Step. Tot dusver deed hij goede zaken bij de Duitse roeibond. Deze zomer won hij nog een zilveren medaille in Tokyo in de lichte dubbeltwee. In dat nummer is hij ook regerend Europees kampioen. In de lichte skiff werd Osborne in 2018 nog wereldkampioen.

Het wielrennen is overigens niet nieuw voor de 27-jarige lichtgewicht uit Mönchengladbach. Twee keer deed hij mee aan het Duitse nationaal kampioenschap tijdrijden. Daar eindigde hij respectievelijk op de achtste en zesde plaats. Op Strava heeft hij de snelste klimtijd bij de Belgische berg Muur van Geraardsbergen.

Peloton
De deur van Deceuninck-Quick-Step stond niet meteen helemaal open, weet het Vlaamse nieuwsblad.be. Trainer Koen Pelgrim liet hem eerst nog een sprinttest en een inspanningstest doen. Die legde hij succesvol af. “Bij Deceuninck–Quick-Step kan hij nu de volgende stap zetten: van amateur naar koersen in een echt peloton. Hoe hij die overstap gaat maken, is niet te voorspellen”, zegt Pelgrim. “Jason heeft al een aantal wielerwedstrijden gedaan, maar dat waren criteriums op amateurniveau.”

Gullegem Koerse
Mocht je hem al willen volgen: volgende week debuteert Osborne bij de Gullegem Koerse. We moeten waarschijnlijk nog wel even wachten tot hij op wereldtoernooi verschijnt. De ploeg geeft hem tijd om te ontwikkelen.