Youssifou en De Jong willen gaan strijden met de Roemenen: ‘het kan harder’

NLroeiRadio

Hun gewonnen halve finale oogde gemakkelijk en voor de microfoon van Koos Bauman bekenden ze zeker nog wel wat sneller te kunnen. Roos de Jong en Laila Youssifou willen de strijd aangaan met de olympisch kampioenen die de andere halve wonnen. En het zal ook harder moeten om met die superieure Roemeense vrouwen in de dubbeltwee te kunnen gaan racen om goud. Voor NLroeiRadio hebben ze het daarover, maar ook de onderlinge samenwerking komt aan de orde, evenals de acht waarin de dubbeltwee-bemanning ook start.

De vrouwen in de vierzonder wonnen de herkansing, de dubbelvier werd op minder dan een seconde tweede achter de Zwitserse vrouwen. Beide boten zijn door naar de A-finales. Bjorn van den Ende en Nelson Ritsema zitten nog niet zo lang bij elkaar in de twee. Zij konden geen rol van betekenis spelen in de halve finale en werden naar de B-finale verwezen.

Titel kwijt
Ook de mannendubbelvier bereikte de A-finale niet. De ploeg werd vierde op een lengte achter drie boten die op één lijn binnenkwamen. Daar zaten de Britten bij die eerder in de halve finale vrijwel stil kwamen te liggen dankzij een formidabele snoek. Zij kwamen echter sterk terug en passeerden de boot waarin Nederland regerend olympisch kampioen is. De Europese titel zal niet worden geprolongeerd.