WKu19: [update 14u] Anna Menke tweede en quadruple vierde in B-finale

Dagprogramma

[update 14 uur] Anna Menke roeide in de B-finale een sterke tweede helft, haalde een aantal tegenstanders in, en belandde uiteindelijk op de tweede plaats. De dubbelvier van de meiden werd vierde in de B-finale. Alle wedstrijden van vandaag zijn hier terug te zien.

[update 10.10 uur] Beide NLboten zijn er zojuist niet in geslaagd de A-finale te halen. De dubbelvier heeft om 13:26 uur de B-finale. Die van skiffeuse Anna Menke is om 13:51 uur.

Het weer in Parijs trekt een zware wissel op de junioren die deelnemen aan de WK. Allereerst werd het programma van de startdag geschrapt. En de organisatie besloot te anticiperen op de weersverwachting voor morgen, de slotdag werd ook al geannuleerd. Dit betekent dat het toernooi nu niet in vijf maar in drie dagen wordt afgewerkt, met alle gevolgen van dien.

De meeste Nederlandse deelnemers moesten gisteren tweemaal over de baan. Voor een aantal oranje boten was het daarmee ook gelijk afgelopen. De dubbel van Ilva Boone en Marieke Middag eindigde als tweede in de D-finale. Skiffeur Sam Yates en de dubbelaars Dirrik Maitland en David Luteijn belandden in de C-finale en werden daarin vierde. De dubbelvier van de jongens won de finale met dezelfde letter. Zo’n drie uur voor hun finales lagen al deze boten nog aan de start van een voorronde.

Anna Menke en de dubbelvier van de meiden verging het beter. De oud-Hunze-skiffeuse won haar kwartfinale nadat ze haar Amerikaanse tegenstander flink onder druk had gezet (zie dit filmpje na 35 seconden). Vandaag start ze om 9:55 uur in de halve finale, waarna ze (hopelijk) doorstroomt naar de A-finale. Voor de dubbelvier (gisteren tweede bij de herkansing) begint de halve om 9 uur, de A-finale is vervolgens om 11.23 uur. De wedstrijden zijn live te zien via deze videostream.