Twaalf NLboten bij wereldbeker in Poznan, eerste start om 9.20 uur

Dagprogramma

Ze hebben in Polen mogelijk allemaal een ander vignet op hun kleding moeten bevestigen. Para’s, (startende) reservisten, talenten en C-reizigers. De olympiërs zijn bij deze wereldbeker met een geldige reden absent: zij trainen in de ijle lucht van Oostenrijk om straks extra veel zuurstof uit de Parijse lucht te kunnen halen.

Maar wat de startende Nederlandse roeisters en roeiers in elk geval bindt zijn de oranje racepakjes. Corné de Koning en Esther van der Loos gaan in hun paradubbel via Poznan naar Parijs. Zij gaan vandaag als eerst Nederlanders om 9.20 uur van start. Pieter van Veen en Nika Vos soleren dit toernooi. En Ilse Kolkman en Willemijn Mulder gaan in Polen tweezonderen. In Frankrijk zal dit viertal op de reservebank(jes) plaatsnemen.

Talentsoorten
Dan zijn er nog zogeheten bondstalentploegen: de mannendubbelvier en de vrouwenacht. Verder zijn er nog roeiers die op eigen gelegenheid meedoen, zij zijn zeker niet zonder talent, maar kregen dat predicaat niet van bondswege verstrekt. Onder hen de lichte skiffeuses Femke van de Vliet (Triton) en Tosca Kettler (Orca).Zij roeien in Polen het officieuze kampioenschap van Utrecht. Interessant is ook de strijd tussen de twee mannendubbelvieren, de bondsselectie was bij de Koninklijke langzamer, maar de volledige Skøllquadruple reist op eigen gelegenheid cq kosten. De NLvloot zal tevens de koppositie in de stand van het wereldbekerklassement moeten verdedigen.

Hier staat alle toernooi-informatie, daar de startlijst van vandaag en hieronder een overzichtje van alle Nederlandse deelnemers.