WKroeien: veel boten al goed op dreef

Wedstrijden

Nederland is de WK goed gestart. Marieke Keijser en de vrouwendubbelvier domineerden bij de eerste gelegenheid. Zij wonnen vandaag hun voorwedstrijd en liggen op goudkoers. De mannendubbelvier roeide naar een ijzersterke tweede plaats, ook Stef Broenink is gelijke een ronde verder.

Support NLroei, klik hier en doneer direct!

LW1x
Zover tijden in voorwedstrijden wat zeggen – dat is zeker in skiffvelden helemaal lastig in te schatten– is duidelijk dat Keijser niet de snelste tijd op de klokken zette, maar dat was ook niet nodig. Opvallend was dat in een andere voorwedstrijd haar Zuid-Afrikaanse tegenstander waar ze in Luzern nog van verloor, tweede werd achter de Ierse lichte skiffeuse.

W4x

De vrouwendubbelvier kwam halverwege de voorwedstrijd goed op stoom en nam ogenschijnlijk gemakkelijk afstand van de Australische ploeg. In de andere voorwedstrijd was aartsrivaal Polen sneller dan de Britten die op hun beurt op de hielen werden gezeten door gastland USA. Dat raceverloop leverde snelle tijden op.

M4x

De mannendubbelvier was snel weg en stuwde stevig door. Zo goed zelfs dat de Nederlandse boot als tweede over de finish gleed en zich daarmee rechtstreeks plaatste voor de halve finale. De oranje boot realiseerde de tweede tijd van alle dubbelvieren. De nog jonge ploeg lijkt een finaleplaats binnen bereik te hebben

M4-/2-/1x

De Holland Vier was nog niet echt op dreef en had een stevige loting, maar ging toch met een derde plaats direct door naar de halve eindstrijd. De twee van Wullings/Van den Herik moet herkansen en boemelde op bootlengten achter de koplopers. Deze onervaren ploeg lijkt een slachtoffer van het botentransportdebacle. Stef Broenink heeft 39 tegenstanders. In de achtste (!) heat deed hij goede zaken door achter de Wit-Rus tweede te worden. Broenink is daarmee direct een ronde verder en dat is zijn geval de kwartfinale.

Alle uitslagen zijn hier te vinden.