WK: vrouwenvier, lichte dubbel en mannendubbelvier naar Tokyo

Algemeen

Er hebben zich nog eens drie boten gevoegd bij het smaldeel dat op Tokyo kan afstevenen. De mannendubbelvier was oppermachtig en lag al in de eerste helft van de halve finale los van het veld. Niet alleen een plaats in de A-finale werd binnengehaald, ook werd het ticket voor Tokyo veiliggesteld, net als dat vandaag gebeurde met de lichte dubbel en de vrouwenvierzonder.

De mannenquadruple heeft heel goede papieren om zaterdag wereldkampioen te worden. NLroei verwacht precies als dertig jaar geleden een hevige strijd met Italiē. De lichte dubbeltwee van Marieke Keijser en Ilse Paulis is niet de snelste starter, maar wel als eerste aan de finish. In de A-finale krijgt Nederland naar verwachting het zwaar tegen de eveneens sterke Nieuw-Zeelandse dubbel. De vrouwenvier roeide soeverein naar de eerste plaats. In de andere halve waren Denemarken en vooral Australië sterk.

De mixeddubbel is door Annika van der Meer en Corné de Koning gekwalificeerd voor de Paralympische Spelen. De mannenvierzonder is er niet in geslaagd de A-finale te bereiken. De ploeg van Holland Achtcoach Mark Emke strandde op een vijfde plaats. De tamelijk nieuwe mixedviermet werd laatste in de halve finale, Tokyo blijft voor deze ploeg buiten beeld. Lichtgewicht Martine Veldhuis haalde met een derde plaats de A-finale in haar (niet-olympische) skiff.

** later meer **

x[su_quote]Geen NLroei zonder crowd funding! Support de onafhankelijke roei-journalistiek, dat kan hier. Bedankt! [/su_quote]