WK: Holland Achten moeten herkansen

Kort

De Holland Achten gaan herkansen. Zowel de mannen als de vrouwen kwamen te kort in hun voorwedstrijden waarin alleen de eerste plaats een startplek gaf in de a-finale.

W8+
De oranje vrouwen hadden een ijzersterk roeiend Roemenië geloot die niet bij te benen was. Nederland bleef nog wel in het kielzog van Canada dat tweede werd. De helft van de acht roeisters komt dit toernooi ook uit in de viezonder. In de andere voorwedstrijd werd thuisland USA verslagen door de Nieuw-Zeelandse vrouwen.

M8+
De Holland Acht had vandaag last van een oude kwaal: matig starten. De Italianen spoten van het startponton, bouwden een voorsprong uit en wonnen de voorwedstrijd indrukwekkend. Groot-Brittannië werd tweede, voor Australië. De Holland Acht strandde op een vierde plaats.

Support NLroei, klik hier en doneer direct!

M2-
Lex van den Herik en Bo Wullings konden het in hun herkansing ondanks een bliksemstart niet bolwerken. Het koppel finishte in de twee zonder stuurman op een vierde positie. Daarmee bleek de halve finale waarin wordt uitgemaakt wie zich in de medaillestrijd mag gaan mengen, precies één positie buiten hun bereik. Het nog onervaren koppel kan nu ervaring op gaan doen in de c-finale.