WK-concurrentie uit Groot-Brittannië bekend

Algemeen

De samenstelling van de Britse WKarmada die naar Sarasota zal afreizen is bekendgemaakt. Zeventien boten met onder anderen in totaal vier gouden olympische roeiers aan boord, verdedigen de Britse eer.

Bij de mannen ligt de prioriteit bij de vierzonder. De gouden boot uit Luzern blijft ongewijzigd, het Britse kwartet WK-goud als de volgende doel zien. Ook in Henley deed de ploeg goede zaken door Europees kampioen Italië te verslaan.

Concurrentie
Soliste Lisa Scheenaard krijgt het aan de stok met tweevoudig zilveren medaillewinnares en Europees kampioen Vicky Thornley. Thornley won in Rio zilver in de dubbeltwee. De mannelijke skiffeur van de Britten is Tom Barras. De Nederlandse ogen zullen gericht zijn op de vrouwendubbelvier, die concurrentie zal krijgen van de Britten. Drie bemanningsleden die bij de EK brons wonnen, Beth Bryan, Mathilda Hodgkins-Byrne en Holly Nixon, komen opnieuw in dit nummer aan de start.

Achten
De mannenacht heeft olympisch kampioen Tom Ransley aan boord. Hij is dit voorseizoen deels afwezig geweest vanwege een blindedarmoperatie, maar hij zal de zilveren en bronzen wereldbekeracht versterken. De vrij onervaren vrouwenacht zal proberen de bronzen medaille uit Luzern te evenaren met zilveren olympiër Karen Bennett onder de bemanningsleden.

Medaillekandidaat
Een ongewijzigde samenstelling is er bij de bemanning van de mannendubbelvier. De scullers wonnen goud bij de tweede wereldbeker in Poznan en zullen een serieuze medaillekandidaat zijn in Florida. Ook de lichte vrouwendubbeltwee van Katherine Copeland en Emily Craig zal hoge ogen kunnen gooien. Het brons in Racice was voor hen in Racice dit jaar.

Uizendingen
Een lichte mannen tweezonder met Joel Cassells en Sam Scrimgeour aan de riemen won goud in 2015, dit jaar gaan zij in datzelfde nummer voor de revanche. Andere Britse uitzendingen zijn een lichte vrouwendubbelvier en de zware equivalent van dat boottype. Ook zullen een mannentweezonder een twee met en een vrouwentweezonder ten tonele verschijnen. Het is aan de lichte mannendubbeltwee te laten zien of zij in staat zijn wat in Luzern net niet lukte: de finale halen. Een aantal bekende toppers is dit jaar gestopt.