Willem Jan de Widt weg bij olympische ploeg

Algemeen

Wilem Jan de Widt maakt geen deel meer uit van het coachteam van de olympische roeiploeg. Wel blijft hij betrokken bij de bond als talentcoach.

Afgelopen seizoen begeleidde hij de groep van waaruit de vierzonder en tweezonder voor de WK in Ottensheim werd geformeerd. Over de precieze reden zijn de betrokkenen niet al te uitgebreid. “Op basis van de evaluatie van afgelopen seizoen hebben we besloten de coaching van de vierzonderstuurman binnen het bestaande team op te vangen”, stelt technisch directeur Hessel Evertse.
[su_quote]Maak kans op ‘fluisterend goud’, doe nog vandaag mee aan de crowdfunding van NLroei, dat kan hier. Alvast bedankt![/su_quote]Parijs-profiel
Hij benadrukt dat het niet zo is dat De Widt te weinig resultaat zou hebben geboekt. “Hij heeft afgelopen jaar een flinke klus gehad met een hele grote groep roeiers. Veel van hen zijn persoonlijk een stuk beter geworden. Daar verdient hij ook de credits voor.” De Widt zal dan ook een rol blijven spelen bij de groep vlak onder de nationale selectie. Samen met bondscoach talenten Ronald Florijn begeleidt hij de roeiers die net tekort komen voor Tokyo maar wel over een zogeheten ‘Parijs-profiel’ beschikken. Deze roeiers moeten worden klaargestoomd voor de Olympische Spelen van 2024.

Boston
De Widt zelf wil er ook kort over zijn. “Het is heel simpel. De roeibond wil een koers varen waar ik niet in pas. Dat is verder prima. No hard feelings verder dus ook.” Hij blijft zich met plezier inzetten voor de groep die hij al langer coacht. Volgende week vertrekt een acht onder zijn begeleiding naar de Head of the Charles in Boston. “Voor sommige jongens is het lastig nieuwe doelen te vinden nu er net geen plek voor ze is bij de A-equipe. Dat vergt een goede begeleiding. Het is momenteel nu eenmaal dringen aan de top van het zware roeien.”

Robbers
Qua begeleiding verandert er verder weinig aan het coachteam. Enige opvallende is dat Freek Robbers als ’embedded scientist’ is toegetreden tot de technische staf van de vrouwen. Hij is gestopt met roeien. Verder zijn Guillaume Krommenhoek en Bente Paulis officieel toegetreden tot de nationale equipe.