Willem III soepel naar tweede ronde op de Henley

Algemeen Voorpagina Wedstrijden

Gisteren was in zeven velden de eerste ronde van de Henley Royal Regatta. Nabij Londen startte een juniorenvier van Tromp, de studentenacht van Njord en een octet van Willem III.

Gepaard met allerlei traditionele bombarie en gepaste kleding aan de kant ging de oudste roeiwedstrijd ter wereld rustig van start. Bij de Henley Regatta wordt gestreden volgens een knock-out systeem. De ploeg die wint, gaat door naar de volgende ronde.

Favoriet
In de Thames Challenge Cup, dat de Britten zelf het clubveld noemen, won de acht van Willem III met ruim drie bootlengtes van hun directe tegenstanders uit Ierland. De Amsterdammers zijn favoriet, met meerdere roeiers uit de ‘gouden’ juniorenacht van de WK in 2015 aan boord.

Zwaar
De mannenacht van Njord trof het meteen zwaar in de eerste ronde van The Temple Challenge Cup, het veld van de studentenachten. Zij werden volgens verwachting verslagen door de ploeg van Oxford Brookes. De Britten versloegen eerder dit jaar al de sterke Nereusacht in Gent. Het verschil met de Leidenaren was driekwart bootlengte.

Tromp
De race van de juniorendubbelvier van Cornelis Tromp werd uitgesteld naar het einde van de middag vanwege een zieke boeg bij de tegenstander van de Royal Grammar School. Helaas voor de Hilversummers moesten zij toch hun meerdere erkennen in de ploeg uit het Engelse High Wycombe.

Eerstejaars
De vier zou op papier een goede ploeg moeten zijn. Volgens eerdere tijden zouden ze sterker zijn dan halve finalisten van vorig jaar. De ploeg bestaat alleen volledig uit eerstejaars en het is daarom de vraag hoe goed zij kunnen omgaan met de spanning van een knock-outsysteem.

Vandaag
Vandaag zal onder meer de twee-zonder van Roel Braas en Mitchel Steenman zich mengen in de strijd en ook de skiffeurs Stef Broenink en Ruben Knab zullen starten. Vanwege het grote aantal inschrijvingen varen de mannen van Willem III twee wedstrijden voor de kwartfinales. Hun tweede ronde volgt eveneens morgen.

1 thought on “Willem III soepel naar tweede ronde op de Henley

  1. Als je Henley bespreekt, waarom dan gewoon niet even iedereen noemen die vandaag start?

Comments are closed.