Wereldwijd strijd in kleine nummers

Kort

Nederlands kampioenschappen – in kleine nummers – zorgen voor een zekere mater van navelstaarderij: de ogen zijn gericht op de kleinst niet-deelbare eenheden van het scullen en het boordroeien. Terwijl het maar enkelingen zijn die internationaal de strijd in de skiff of de tweezonder zullen aangaan, doen de nationale equipeleden en de runners up toch massaal met volle overgave mee aan de nationale stoelendans.

Een en ander zou (deels) moeten leiden tot de samenstelling van de grotere bondsboten. Naast de prestaties bij de NK, zijn er echter vele andere ‘meetmomenten’, dus zal het niet zo zijn dat de nummers een tot en met vier in de NKtweezonders de Hollandse achten gaan bemannen.

Wie de blik van de oranje navel haalt, ziet dat de Duitsers ook komend weekeinde hun Kleinbootmeisterschaften houden, de Amerikanen midden in de selectiewedstrijden zitten en de Fransen het kampioenschap in de korte boten al achter de rug hebben, wie dat Franse onderonsje met eigen ogen wil zien, hieronder is een vier uur durende televisie-opname ervan.