Wereldbeker Poznan: Twee finalewedstrijden in het vooruitzicht

Algemeen

We blikken terug op de tweede dag van de wereldbekerwedstrijden in een regenachtig Poznan. Niki van Sprang, Amos Keijser, Koen Metsemakers en Freek Robbers zijn er vandaag via de herkansing in geslaagd een plaats te bemachtigen in de medaillestrijd bij de dubbelvieren. Het kwartet werd tweede, dat was precies voldoende om door te mogen. De twee zonder stuurman plaatste zich gisteren al voor de eindstrijd van morgen. Zij werden vooraf al bestempeld als serieuze medaillekandidaat.

B-finale
De mannendubbeltwee met Vincent Klaassen en Gerard van der Velden aan boord kwamen er in de halve finale niet aan te pas. Het koppel opende als tweede, maar zakte snel terug tot achteraan het veld. Met een vijfde plaats zijn zij veroordeeld tot de b-finale.

Skiffeurs
Amber van Zomeren mocht gisteren via de herkansing deelnemen aan de halve finale. De tegenstand bleek toch een maat te groot voor de finalestrijd. In de b-finale streed ze geruime tijd om de vierde plaats, maar uiteindelijk duwde zij haar lichte vrouwenskiff als derde over de finish. Mannenskiffeur Stef Broenink eindigde in de middenmoot van de c-finale als vierde.

Zondag
Morgen staan de volgende wedstrijden met Nederlandse deelnemers op het programma.

  • 9.55 uur: b-finale – M2x, Gerard van der Velden en Vincent Klaassens
  • 10.48 uur: a-finale – M2-, Dirk Uittenbogaard en Bo Wullings
  • 12.03 uur: a-finale – M4x, Niki van Sprang, Amos Keijser, Koen Metsemakers en Freek Robbers