Wederom multi-EK met roeien in 2022

Kort Voorpagina

München zal in 2022 onder andere de Europese kampioenschappen roeien organiseren. Net als anderhalf jaar terug in Glasgow wordt dit een evenement van meerdere sporten.

Atletiek, turnen, triatlon, wielrennen en golf zijn net als toen ook weer van de partij. Wellicht dat ook andere sporten nog volgen. In elk geval wordt al druk overlegd met de internationale zwembond. Dat meldt de website van de NOS. Door de verschillende sporten tijdens één evenement te laten plaatsvinden, hopen de bonden op meer naamsbekendheid en sponsormogelijkheden.

Maak NLroei mede mogelijk en steun onze crowdfunding, dat kan hier al vanaf 5 euro. Alvast bedankt!

Petitie
Het evenement is een opsteker voor de nabij gelegen roeibaan in Oberschleissheim die ooit gegraven is voor de Olympische Spelen van 1972. In 2016 leek de baan ten onder te gaan toen de gemeente de baan multifunctioneler wilde maken. De roei- en kanosport zou daardoor ernstig onder druk komen te staan. Een petitie om dit tegen te gaan werd vervolgens massaal ondertekend.

Renovatie
Begin november werd al bekend dat de gemeenteraad van München een stapsgewijze renovatie van de baan gaat uitvoeren. Dat bleek een heet hangijzer omdat de oorspronkelijk geraamde kosten met meer dan 60 miljoen euro werd overschreden. In plaats van 40 miljoen gaat de verbouwing meer dan 100 miljoen euro kosten.