Ward Lemmelijn slaat dubbelslag

Wedstrijden

De Belgen hielden dit weekeinde trials. Op zaterdag werd de Open Belgische Indoorkampioenschappen gehouden. Een dag later volgde op het Netekanaal een skiffrace over 6 kilometer. Ergometerbeul Ward Lemmelijn was in beide disciplines de snelste man.

Dat de 25-jarige roeier uit de Belgische dubbelvier de beste was op de roeimachine viel te verwachten. Lemmelijn werd al twee keer wereldkampioen in deze discipline en is met een tijd van 5:41,7 ook de houder van het Belgische record. Tijdens de indoorwedstrijd in Deurne kwam hij zo vroeg in het seizoen al dicht bij die snelle tijd. En dat terwijl hij zich de laatste maanden vooral toelegde op de afronding van zijn studie Lichamelijke Opvoeding. Met 5:42,5 was de roeier van Schulensmeer uit Hasselt een kleine 13 seconden sneller dan de nummer 2, Gaston Mercier. In het onder 23-veld kwam Tristan Vandenbussche tot een rappe 5:52,9.

Opvallend
Dat Lemmelijn een dag later ook de skiffrace won, was opvallender. Hoewel hij al eens nationaal kampioen was in de skiff (2021) was, won hij de lange afstandswedstrijd nog nooit. Tim Brys, die de regerend nationaal kampioen is, was over 6000 meter zes tellen langzamer. Voormalig junior Boris Taeldeman eindigde verrassend als derde op slechts 10 seconden afstand van winnaar Lemmelijn. Opvallend was dat lichtgewicht toproeier Niels van Zandweghe slechts als zestiende finishte. Een dag eerder kwam hij indoor nog tot 6:12,2.

De uitslagen zijn hier te vinden.