Waarschuwing: de Nieuw-Zeelanders willen beter pieken

Kort

De bond van Nieuw-Zeeland gaat het selectieproces anders aanpakken. Bemanningen worden voortaan later in het jaar geselecteerd. Dit meldt www.stuff.co.nz

Het was in het succesvolle roeiland aan de andere kant van de aardbol gebruikelijk ploegen in maart al te selecteren voor de wereldbekers en de wereldkampioenschappen. Met de drie olympische medailles (twee van goud, eentje van zilver) was men niet helemaal tevreden over de uiteindelijke uitkomst van het selectieproces, met name de vrouwen voldeden niet aan de (hooggespannen) verwachtingen die waren gewekt bij de wereldkampioenschappen van 2015.

Doorstroom
De Kiwi’s gaan het over een andere boeg gooien want men neemt zich voor later in het seizoen tot definitieve ploegsamenstellingen te komen. Het doel er achter ligt voor de hand: men wil (nog) beter pieken bij de wereldkampioenschappen. Komend seizoen mist de pauzerende Mahé Drysdale en de gouden twee zonder stuurman. Er zou een grote groep voormalige senior-B-roeiers klaar staan om door te stromen.

Het artikel is hier terug te lezen.