Vrouwen boordvier bekend, Ae-Ri Noort stuurvouw acht

Kort

Vrouwenhoofdcoach Josy Verdonkschot selecteerde onlangs zijn prioriteitsboot. Voorlopig bemannen Veronique Meester, Ymkje Clevering, Karolien Florijn en Ellen Hogerwerf de vierzonder stuurvrouw. Ae-Ri Noort werd aangewezen als stuurvrouw van de acht .

Nationaal kampioen in de tweezonder Aletta Jorritsma is samen met José van Veen de meest opvallende afwezige in de snelste boot. Zij zitten in elk geval bij de eerste wereldbeker in Plovdiv (10-12 mei) met elkaar in de tweezonder. Hetzelfde geldt voor Monica Lanz en Lies Rustenburg, met dien verstande dat zij ook nog zullen starten in de acht.

Acht
Zij worden daarbij ondersteund door Mieke Wilms, Hermijntje Drenth, Marloes Oldenburg, Lisanne Brandsma, Laila Youssifou en Elsbeth Beeres. Herintreedster Karien Robbers blijft vooralsnog geblesseerd aan de kant, hetzelfde geldt voor routinier Kirsten Wielaard. Ae-Ri Noort werd geselecteerd voor de stuurplek. Afgelopen winter rouleerde zij met Dieuwke Fetter.

Veldhuis
Martine Veldhuis zal voor het eerst haar opwachting maken op het hoogste niveau in de olympische lichtgewicht dubbeltwee. Marieke Keijser zit al geruime tijd geblesseerd aan de kant, waardoor olympisch kampioene Ilse Paulis nu met verenigingsgenoot Veldhuis aan de start zal liggen.