Volg de Varsity via video: Amsterdam of Utrecht?

Dagprogramma Voorbeschouwing

Het weer is dit keer gemakkelijker te voorspellen dan de uitslag van het hoofdnummer van de Varsity. NLroei verwacht – in alfabetische volgorde – Nereus, Skøll en Triton op het podium. Varsityveelvraat Nereus heeft deze editie niet de meest ervaren bemanning op het Amsterdam-Rijnkanaal. Deze Amsterdammers hebben dit weekeinde hun toppers namelijk in Piediluco aan de start. Skøll staat voor de allereerste zege, maar ontbeert bijvoorbeeld international Jan van der Bij die met de bondsequipe dit weekeinde 1500 kilometer verderop zit. En Triton mist onder anderen oranje-debutant Pieter van Veen.

De Utrechters zijn getergd. Vorig jaar hadden ze zichzelf niet ten onrechte een grote kans toegedicht, maar zagen een mogelijke overwinning (bijna letterlijk) getorpedeerd door een stuurincident waarbij de donkerblauwe ploeg volgens de dienstdoende kamprechter zelf niet geheel vrijuit ging.

En voor zover er een podium is, daarop komen alleen de winnaars te staan. Wie dat precies gaan zijn kan via onderstaande videostream worden bekeken. Minder zichtbaar, maar gemakkelijker te voorspellen is dat de wind morgen vanuit het Noorden gaat waaien. Dit betekent dat er boeiverschillen gaan ontstaan. En die verschillen – meer wind mee of minder wind tegen – kunnen wel eens de doorslag gaan geven.

Starttijden
Vanaf 12: 20u voorwedstrijden vrouwenvier
Vanaf 12:35u voorwedstrijden Oude Vier
Vanaf 14:55u finales bijprogramma
16:20u finale vrouwenvier
17:00u finale Oude Vier

Terwijl Varsity Magazine dit jaar tot een podcast transformeerde, kwam een aantal niet-corporale roeiers voor het eerst met een Varsity-pdf. De uitslagen verschijnen hier.