Veel WK-medaillewinnaars van start bij Novembervieren

Voorbeschouwing

Zondag wordt voor de 52e keer de Novembervieren gehouden. Een deel van de bondsequipe is op de Amstel aanwezig, al dan niet in hun eigen verenigingsploegen. Mede daardoor is de wedstrijd een mooi affiche voor de neutrale roeiliefhebber.

Zo hebben beide Amsterdamse topverenigingen een bijzonder sterke mannen dubbelvier ingeschreven. Skøll heeft de zilveren Holland Acht-roeiers Lennart van Lierop en Guillaume Krommenhoek opgesteld en samen met toptalenten Wibout Rustenburg en OIav Molenaar hebben zij op papier misschien wel de beste papieren. Nereus heeft daarentegen de slag van de nationale dubbelvier, Finn Florijn, aan boord. Samen met Guus Mollee – eveneens uit de Holland Acht – en de talenten Wietse Morreau en Gert-Jan van Doorn zullen zij er vrijwel zeker een mooie race van maken.

Support NLroei, doe mee aan de crowdfunding, dat kan hier, alvast bedankt!

De redacrie


Njord
De vraag is alleen of het veld door kan gaan. Want naast de twee topboten zijn er namelijk geen andere inschrijvingen in dit veld en volgens de regels wordt het veld dan geschrapt. Hopelijk is de organisatie bereid hier een uitzondering op te maken. Eventueel zou de enige lichte elite-inschrijving van Njord kunnen worden toegevoegd om het veld wél door te laten gaan.

Vrouwen
Bij de vrouwen is in dit veld Nereus zeker wel de favoriet. Wereldkampioene in de skiff, Karolien Florijn, vormt met Veronique Meester, Bente Paulis en lichtgewicht skiffeuse Martine Veldhuis een vermoedelijk onverslaanbaar topcollectief. Toch is er een aantal kapers op de kust. Zo doet de gouden dubbelvier van afgelopen wereldkampioenschap onder de 23 jaar mee (Lisa Bruijnincx, Vera Sneijders, Willemijn Mulder en Femke Paulis). Ook Laga heeft een sterke boot met onder andere WK-medaillist uit dit nummer, Tessa Dullemans, aan boord. Tinka Offereins van Okeanos completeert deze ploeg met verder Maartje Damen en Dieuwertje den Besten.

Viermet
In de boordvier neemt de bronzen WK-vier van de gebroeders Rienks, Ruben Knab en Sander de Graaf het onder andere op tegen de bij de Varsity onfortuinlijke Oude Vier van Triton. Ook Nereus heeft een goede vier met een nieuwe generatie potentiële toproeiers. Bij de vrouwen gaat dit veld vanwege gebrek aan aantal inschrijvingen niet door.

Alle informatie over de wedstrijd is hier te vinden.