‘Varsityvirus’ slaat letterlijk toe bij Triton

Kort

Ze zijn er nog steeds in de wolken, maar tientallen leden van Triton staan na de Varsityzege inmiddels ook weer met twee voeten op aarde. Of meer precies; naast de toiletpot. Met koorts. Want er is een diarree- en overgeefgolf.

“In de loop van maandag namen sommige leden contact op over deze klachten. Een aantal ging naar de huisarts. Er werd melding gemaakt bij de GGD. Die onderzoekt het nu”, aldus Paul Beele, voorzitter van de vereniging die voor het eerst sinds 1967 weer de Varsity won.

Water
Veel Tritonezen sprongen in het water van het Amsterdam-Rijnkanaal om de winnende ploeg te feliciteren. Het is niet onmogelijk dat zij een virus via dat water hebben opgelopen. Maar daarover wil Beele niet speculeren. Volgens hem gaat het om enkele tientallen clubgenoten. In theorie worden de mensen uiterlijk 60 uur na de besmetting ziek, de klachten houden circa 48 uur aan.

Nereus
Supporters van Nereus hebben zondag ook gezwommen want de oude vrouwenvier van de Amsterdammers won voor derde keer op rij. Echter, niemand is daar ziek, aldus een woordvoerder.