Vanaf zaterdag: QRcode (laten) scannen, NOCNSF pissig

Algemeen

De roeiverenigingen staan vanaf zaterdag voor een flinke opgave: mensen die willen sporten in een (binnen- of buitensport)accommodatie zullen gecheckt moeten worden. “Het is belangrijk dat op elke locatie waarbij een coronatoegangsbewijs geldt deze wordt gescand en het ID-bewijs wordt gecontroleerd en dat iedereen die zo’n locatie bezoekt de persoonlijke QR-code én een geldig ID-bewijs laat zien”, staat op Rijksoverheid.nl te lezen.

Het coronatoegangsbewijs is vanaf 6 november verplicht voor:

  • Publiek bij sportwedstrijden, zowel professioneel als amateur. Bij publiek van amateurwedstrijden is jeugd tot 18 jaar uitgezonderd.
  • Georganiseerde sportbeoefening vanaf 18 jaar, zoals: sportschool, groepslessen, voetbal, zwemmen. Dit geldt voor sporters en publiek in alle binnen- en buitensportlocaties, inclusief sportkantines.

NOCNSF is geïrriteerd over deze aanscherping van het anticoronabeleid. “Actief sporten geeft geen of een zeer beperkt risico op verspreiding van het virus en zou aangemoedigd moeten worden in plaats van belemmerd. Sport is immers juist onderdeel van de oplossing voor deze gezondheidscrisis, vandaar dat de nieuwe maatregelen van het kabinet bij de sport op veel onbegrip stuit”, stelt algemeen directeur Marc van den Tweel van de sportkoepel.

Meer informatie over de scanner waarmee de QR-code kan worden gecheckt staat hier.