Van Dorp en Van Doorn snelste bij Head of the Charles

Kort

De Nederlandse toproeiers Simon van Dorp en Gert-Jan van Doorn zijn er met hun acht van het Amerikaanse Washington in geslaagd afgelopen zondag de Head of the Charles te winnen. In Boston was hun ploeg ruim twee seconden sneller dan Dartmouth, dat bij het laatste meetpunt nog een betere tijd op de klokken had gezet. Het favoriet geachte Yale eindigde vlak daar achter als derde.

Washington won in 2016 voor het laatst deze wedstrijd, die met gemiddeld meer dan 10.000 deelnemers wordt gezien als het grootste roei-evenement van de wereld. Opvallend: toen zat Van Dorp ook al in de winnende boot. Destijds was de roeier van Willem III nog een broekie van 19, nu keerde hij terug als routinier die jaren op het hoogste niveau roeide met de Holland Acht.

Circus
“Ik train hier nu weer iets van twee weken. Ik had nog een jaar aan studie over en die benut ik graag.” Over de race was hij tevreden. “We hebben goede progressie gemaakt na onze vorige wedstrijd die we niet gewonnen hadden. Ik was vergeten hoe bijzonder de Head of the Charles is en hoeveel mensen er komen kijken. Het is heel bijzonder om dit hele circus voor de tweede keer te winnen”, aldus Van Dorp.

Uitslagen zijn hier te vinden.