Van den Ende/Lücken winnen eerste bondstrial

Algemeen

Robert Lücken staat er weer. Dat vindt zijn tweezondermaat Bjorn van den Ende. Bij de eerste van een aantal trials in tweezonders voor de nationale boordmannen eindigden zij samen als eerste.

Over een traject van vier kilometer op de Hoge Vaart bij roeivereniging Pampus was het duo ruim twee seconden sneller dan Ruben Knab en Mechiel Versluis. De gebroeders Rienks presteerden opvallend goed door als derde te eindigden op ruim vijf seconden van de winnaar.

Draag bij aan roeijournalistiek. Doneer aan NLroei!

Trots
Van den Ende keek logischerwijs tevreden terug op de race met zijn pas onlangs teruggekeerde ploeggenoot. “We zaten niet eens briljant te roeien, maar het belangrijkste is dat de boot snelheid heeft. Doordat we het tempo hoog konden blijven houden lukte dat. Maar ik ben vooral ook trots op Robert. Hij staat er toch maar mooi weer.”

Seconden
De verschillen voorin het veld waren sowieso klein. Het Nereus-koppel Nelson Ritsema / Michiel Oyen zaten vlak achter de broers en waren op hun beurt weer net wat sneller waren dan de tweetallen Tissen/Schwarz, Langen/Thijssen en Viergever/Van der Bij. Achter hen zat een groter gat van vijftien seconden op de combinaties Hendriks/Röell en Van der Want/Robbers.

Aanvaring
Een aantal ploegen kwam niet aan de start. Niet alleen speelden blessures roeiers parten, ook was er een fikse aanvaring tijdens het oproeien tussen de WK-twee van Vincent Klaassens en Sander de Graaf en het ook vorig jaar al samen varende duo van Mitchel Steenman en Bo Wullings. Beide boten liepen dusdanig veel averij op dat starten onmogelijk bleek.