Vada viert 21e lustrum met gouden doop

Algemeen Kort

Vada is in september 1912 opgericht. Dus is het dit jaar feest in Wageningen. Want de club (opgericht als “Roei-, Zeil- en Canovereniging Vada) bestaat derhalve precies 105 jaar. De vereniging had Maaike Head en Ilse Paulis afgelopen weekeinde uitgenodigd om hun voormalige dubbeltwee te dopen. Zij wonnen in die boot goud bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, de lustrumvierende club kocht het op de tweedehandsmarkt. De nieuwe Vada-boot kreeg de naam Jacana Jacana en is daarmee vernoemd naar een Braziliaanse watervogel.

Steun NLroei. Doneer hier!

Moed
‘Courant Het nieuws van den dag’ van 10 september 1912 berichtte over de oprichting. De Wagenings burgemeester Hesselink van Suchtelen was erevoorzitter ervan. De krant prijst het lef van de roeiers, kennelijk was het zomerweer dat jaar matig. “Men kan niet anders dan den moed van de Wageningsche roeiliefhebbers bewonderen, die in dit seizoen, met dit weer en na zulk een zomer, nog durven besluiten tot de oprichting van een roeivereeniging”, aldus de krant.

2 thoughts on “Vada viert 21e lustrum met gouden doop

  1. Sterker nog, het is niet alleen hetzelfde boottype waarin de dames kampioen werden, het ís de boot van Maaike en Ilse! ‘Toen ‘ie in Rio uit de container kwam, zat er al veel snelheid’, zo kregen we te horen. Ook vroegen de kampioenen of we een beetje goed voor de boot wilden zorgen. En dat gaan we doen!

Comments are closed.