Tweetjes van Asopos en Triton aan de leiding bij trials

Kort

De tweetjes van Triton (zwaar) en Asopos de Vliet (licht) verdedigen vandaag op de Bosbaan hun voorsprong bij de trials voor toegangsbewijzen voor de EK in Polen. Als zij vandaag winnen, pakken deze ploegen de exclusieve tickets.

Gisteren bleken Jacob van de Kerkhof en Kaj Hendriks na een zinderende race uiteindelijk de snelsten. De drie deelnemende ploegen gaven elkaar in het begin geen duimbreedte toe. Lang ging zelfs de twee van de gebroeders Rienks aan de leiding. Na ongeveer 1200 meter versnelden de andere twee boten, waarna de wedstrijd pas in de laatste 250 meter werd beslist. Guillaume Krommenhoek en Niki van Sprang finishten op 0,8 seconden, Ralf en Rik Rienks moesten ruim een bootlengte toegeven.

Lichtgewichten
Bij de lichte dubbels was er sprake van een geheel andere race. De fysiek sterke Obbe Tibben en David van Velden gingen furieus van start, maar moesten deze krachtsinspanning bekopen in het tweede deel. Tussen de 1250 en 1500 meter kwam het soepel roeiende tweetal van Ward van Zeijl en Bart Lukkes langszij om vervolgens een groot gat te slaan. De Leidse dubbel klokte een tijd van rond de 6:23 bij redelijk neutrale weersomstandigheden. De stuurmanloze twee van Triton kwam tot 6:25,5.