Eliteprimeur voor Janssen en Wiersma

Kort

De allereersten van de elite in deze eeuw. Nereusskiffeur Abe Wiersma en Inge Janssen (Orca) zijn het. Zij wonnen vandaag de seizoensopening: de winterwedstrijden van Delft. Deze krachtmeting was tevens de aftrap van vernieuwde veldbenamingen.

Wat het eliteveld betreft, gaat het toch een beetje om oude wijn in nieuwe zakken, want hierin startten de vertrouwde roeiers uit de voormalige SA-categorie. Vice -olympisch kampioen Inge Janssen heeft WKskiffambities en won met minder dan 10 seconden voorsprong van Roos de Jong (Proteus Eretes).

Fenomeen
Orcaan Annemarie Bernhard is een opvallende stijger en werd derde in dit veld. Zij wordt begeleid door coachfenomeen Geert Jan Beckeringh die na lange tijd het stof van zijn coachfiets blies en dit seizoen weer actief is langs het Utrechtse Merwedekanaal. Ellen de Boer (Theta) won bij de lichtgewichten, Femke van de Vliet (Viking) was met een baanrecord de snelste junior.

Wiersma

Bij de mannen was Wiersma 10 seconden sneller was dan thuisroeier Vincent Klaassens (Proteus Eretes). Lennart van Lierop (Skøll) start doorgaans in het lichte veld, maar vandaag werd hij in de open categorie derde. Asoposser Ward van Zeijl won de elitelichtgewichten. Edwin van de Maarel (Laga) pakte de eerste plaats in het juniorenveld.

Met het (on)nodige geklik zijn de uitslagen van vandaag hier te vinden.