Trapmore neemt Britse zware boordroeiers over van Grobler

Kort

Voormalig Cambridge-coach Steve Trapmore is vanaf nu de hoofdcoach van de Britse zware mannenploeg en volgt daarmee coachcoryfee Jurgen Grobler op, die in augustus plotseling de equipe verliet. Trapmore was hiervoor assistent bij de zware mannen.

Grobler was voorheen hoofdcoach van alle mannenploegen, maar algemeen was bekend dat hij zich vooral bemoeide met de boordroeiers. De structuur van een vaste hoofdcoach wordt nu verlaten en de vier secties (mannen en vrouwen/boord en scull) krijgen een hoofdcoach.

Felkel
De aanstelling van Trapmore – olympisch kampioen met de acht in 2000 – is echter opmerkelijk omdat de Duitser Christian Felkel oorspronkelijk de eerste assistent van Grobler was en in hiërarchie een plek hoger in de rangorde stond dan Trapmore. Felkel keert nu terug naar Duitsland waar hij de concurrentie mede gaat coachen: de Deutschland Achter. Na Tokyo wordt hij daar algemeen hoofdcoach.

Williams
Opvallend is ook dat topcoach Robin Williams Trapmore gaat assisteren. Williams coachte voorheen lichtgewicht mannen en vrouwen en was daarmee uitermate succesvol. Zo coachte hij de tweezonder van Glover en Stanning naar olympisch goud in 2012 in Londen. Later begeleidde hij de Spaanse vrouwen tweezonder naar onverwachte internationale medailles.

Reductie
De Britse roeibond kreeg verder te horen dat richting de Spelen van 2024 van Parijs het geld wat ze krijgen met 10 procent wordt gereduceerd. Dit was – naast de mindere Britse prestaties van de laatste jaren – mede vanwege het feit dat de lichtgewicht categorieën zouden worden geëlimineerd. Onlangs werd echter bekend dat deze boten in Parijs nog op het programma zullen staan.