Toptijden bij Duitse kampioenschappen

Kort

Wie dacht dat er alleen bij afgelopen nationale kampioenschappen op de Bosbaan hard werd geroeid, heeft de uitslagen van onze Oosterburen nog niet bekeken. Op hun NK voor kleine boten, dat op de Baldeneysee in Essen werd gehouden, ging het snel. In de halve finale althans, bij de finales op zondag was de wind gedraaid.

Meest in het oog springend was de 6:46,84 van lichtgewicht skiffeur Jason Osborne. Hij komt normaal gesproken uit in de dubbeltwee en was met zijn tijd zo’n veertien seconden sneller dan ‘onze’ nationaal kampioen Obbe Tibben en zijn tijd was slechts drie tellen langzamer dan het wereldrecord dat in 2014 bij de WK in Amsterdam is neergezet. Zijn tijd was overigens ook sneller dan die van bijna alle zware mannen. Alleen Tim Ole Naske was met 6:45,63 beter. Hij won een dag later dan ook de zware skifftitel.

Deutschland Achter
Ook de mannenboordroeiers zetten snelle tijden neer. Johannes Weissenfeld en Torben Johannessen kwamen zaterdag tot de indrukwekkende tijd van 6:20,07. Het leverde hen echter niet de nationale titel op, want een dag later waren de ervaren Malte Jakschik en Richard Schmidt hen net te snel af. Allen waren afgelopen seizoen ploeggenoten van elkaar in de zogeheten Deutschland Achter, die in Sarasota wereldkampioen werd.

Resultaten van de wedstrijden zijn hier te vinden. Ook de Britten hadden hun onderlinge trials. Resultaten daarvan staan hier.