Ward Lemmelijn wederom wereldkampioen

Kort

Hij kan het nog. De Belg Ward Lemmelijn is en blijft een ergometerfenomeen. Dit weekeinde was hij in Tsjechië bij de indoorWK op de apparatuur van marktleider Concept2. Hij was daar om de titel te grijpen. Dat lukte. Onze zuiderbuur had tegelijkertijd ook een poging ondernomen om het wereldrecord aan te scherpen. Dat mislukte.

“Ik ben all out gestart, maar halverwege voelde ik de verzuring al”, zei Lemmelijn tegen Sporza.be. “Ik heb mijn frequentie hoog proberen houden, maar met 500 meter te gaan was ik al kapot. Daarna was het gewoon mentaal doorbijten. Ik wist dat het wereldrecord niet haalbaar was, maar moest gefocust blijven.” Het was zijn vijfde wereldtitel op de ergometer.

Doe mee aan de crowdfunding en win een 10/13, klik hier, alvast bedankt!

Records
Met een tijd van 5:43 op het droogroeiapparaat behaalde Ward Lemmelijn de overwinning. Zijn persoonlijk record is 5:38, het wereldrecord staat op 5:35,8. De Pool Michal Szpakowksi behaalde zilver op drie seconden, de Tsjech Jakub Podrazil pakte brons. Lode ‘de broer van’ Lemmelijn werd zesde.

NL-ers
Bij de vrouwen werden de thuisroeisters Pavlina Flamikova (6:47,6) en Anna Šantrůčková (6:49,4) eerste en tweede. Deze Tsjechische roeisters gaven de Britse Kathryn Mole het nakijken. De Nederlandse deelnemers wonnen niet. Anne-Marie Patist behaalde twee tweede plaatsen (over 500 en 2000 meter) in het veld voor lichte vrouwen van 70 tot 75 jaar. David Zeelenberg werd tweede in de PR-1-para-klasse over de reguliere 2000 meter.

Alle uitslagen staan hier op de TimeTeam-site.

Concept2 banner