Topsporters krijgen voorrang bij vaccinaties

Kort

[update 9:10 u, reactie Inge Janssen] Nederlanders die uitkomen op de Olympische en Paralympische Spelen zullen ook op korte termijn worden ingeënt tegen COVID-19. Dat schrijft demissionair minister Hugo de Jonge aan de Tweede Kamer. “Zo zorgen we ervoor dat zij optimaal in staat zijn om de prestaties te leveren waarvoor ze al jaren in training zijn. Optimaal kunnen presteren op het podium van Olympische en Paralympische Spelen is ook een aansprekend middel om ons land internationaal op de kaart te zetten. Een gedegen voorbereiding voor topsporters inclusief vaccinatie hoort hierbij”, aldus de minister.

“We zijn hier uiteraard blij mee en heel erg bewust van de uitzondering die atleten krijgen. Ik denk dat de meesten atleten dankbaar en opgelucht zijn. Want dit is een wel punt van zorg geweest de afgelopen weken. Natuurlijk snappen we dat dit heel gevoelig ligt in de maatschappij en het laatste wat veel sporters willen is de prik eerder krijgen dan de risicogroepen. Daarom is er ook lang gewacht met deze vraag. Echter leek het steeds onwaarschijnlijker dat we via het normale tijdspad op tijd de prik zouden krijgen. En waar nu blijkt dat de consequenties van een positieve test in Tokio onverbiddelijk zijn, is het bijna onverantwoord om een delegatie ongevaccineerd die kant op te laten gaan. Zowel met oog op gezondheid als op prestaties”, aldus Inge Janssen die deel uitmaakt van de atletencommissies van de roeibond en NOCNSF.


Ook leden van onder andere de mobiele politie-eenheden krijgen voorrang. De brief van 90 pagina’s staat hier, de passage over de topsporters staat op pagina 55.

Interviews, voorbeschouwingen, foto’s, filmpjes, nieuwsberichten…NLroei brengt het allemaal! Steun jij de redactie? Doe mee aan de crowdfunding, dat kan hier. Alvast bedankt!