Skifficoon Ondřej Synek stopt

Kort

De Tsjechische skiffeur Ondřej Synek maakte donderdag via Facebook bekend dat hij punt achter zijn roeicarrière zet. Bij het bericht zat een foto, waarin hij poseert met uit zijn indrukwekkende prijzenkast. Synek is bijna 40 jaar oud en roeide 21 jaar op wereldtoneel. In 2000 verscheen hij voor het eerst op een internationale start bij de wk voor junioren.

In 2004 lag hij in Athene voor het eerst aan een olympische start, voor het eerst en voor het laatst in een dubbeltwee. Daarna was de skiff zijn nummer. In 2008 en 2012 behaalde hij zilver. In 2016 roeide hij naar het brons. Maar liefst vijf keer skiffte hij naar de wereldtitel (in 2010, 2013, 2014, 2015 en 2017), in totaal behaalde hij twaalf keer het podium. In het afgelopen jaar kwam hij er niet meer aan te pas. Bij de eerste wereldbeker werd hij vijfde, bij de tweede zesde in de b-finale. Hij liet de Olympische Spelen van Tokyo om medische redenen schieten.

Holland Beker
Ook de Bosbaan was hem niet vreemd. Bij de Holland Beker legde Mahé Drysdale en hij elkaar zowat jaarlijks het vuur aan de schenen. Zes keer was hij de snelste. Drysdale is overigens een van de opponenten die expliciet bedankt wordt op Facebook: