Scheenaard wint Billy Web Challenge

Kort

Lisa Scheenaard sloot haar trainingsperiode in Nieuw-Zeeland af met de winst in de Billy Web Challenge. Op de 5,7 kilometerlange wedstrijd met keerboei was zij ruimschoots sneller dan Brooke Donoghue uit de zilveren dubbeltwee van de WK in Plovdiv.

Meedoen aan de NLroeicrowdfunding? Doneer hier. Bedankt!

Scheenaard trainde afgelopen zeven weken deels met de Nieuw-Zeelandse equipe op het nationale trainingscentrum van Cambridge. Vorige week won zij al de eerste editie van de nationale ergometerkampioenschappen. Ze kon daardoor haar trainingstijd rekken om zodoende mee te kunnen doen aan de Billy Web Challenge, een wedstrijd ter nagedachtenis van de eerste skiffwereldkampioen uit Nieuw-Zeeland. “Het is een erg bijzondere wedstrijd, je start in een massastart, waarbij de sterkste vrouwen op de tweede rij mochten vertrekken. Ik was nog een beetje aan het klooien met mijn tempoteller toen we werden weggestart, dus ik begon met een kleine achterstand”, aldus Scheenaard.

Stuurfouten
De Eindhovense had in het eerste stuk tegen de stroom in behoorlijk doorgeroeid om telkens op tijd sommige mannen in te halen. “Daardoor had ik rond de keerboei het gat al wel geslagen met mijn directe concurrenten. Daarna was het vooral goed opletten qua koers. Ik zag dat Brooke soms stuurfouten maken waardoor ik nog wat kon uitlopen. Erg fijn, want ik zat al behoorlijk kapot.” Bij de mannen was de winst voor tweevoudig olympisch kampioen Mahé Drysdale. Hij versloeg John Story. Wereldrecordhouder Robbie Manson deed niet mee. Scheenaard vertrekt vandaag weer richting Nederland om zich daar weer aan te sluiten bij de equipe.