Scheenaard tweede bij Armada Cup

Kort

Lisa Scheenaard heeft een intensief najaar. Na een overwinning vorige week met de ‘Great Eight’ bij de Head of the Charles, eindigde ze gisteren als tweede bij de Armada Cup in Bern.

Bij deze skiffwedstrijd over negen kilometer waarbij alle 250 deelnemers tegelijkertijd startten, moest de Eindhovense alleen Magdalena Lobnig voor zich dulden. De Oostenrijkse won bij afgelopen WK nog de bronzen medaille en was toen ruim zes seconden sneller dan Scheenaard. Nu bedroeg het verschil na ruim 35 minuten roeien 23 tellen. De roeister van Thêta liet in Bern aansprekende namen als Carling Zeeman (4e) en Emma Twigg (6e) ruimschoots achter zich en eindigde op een overall respectabele 22e plaats.

Steun NLroei. Doneer hier!

Toppers
Het mannenveld kende met de Duitser Jason Osborne een verrassende winnaar. De lichtgewicht roeier laveerde het best tussen alle zandbanken op de Wohlensee door en versloeg onder andere Damir Martin (2e), Nico Stahlberg (4e) en olympisch kampioenen Olav Tufte (6e) en Mahe Drysdale (11e). Laatstgenoemde gaf onlangs aan voor een derde gouden medaille te gaan bij de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo.

Verheugd
Aan de spectaculaire race in Zwitserland deden traditiegetrouw ook enkele andere Nederlanders mee. Sander Verheugd van R.V. Breda was de eerstvolgende achter Scheenaard op de 76e totaalplaats. In het Veteranen DE-veld was hij de derde skiffeur.

Uitslagen zijn hier te vinden.