Scheenaard en Wiersum geselecteerd voor ‘Great Eight’

Kort

Ondanks dat de wereldkampioenschappen roeien nog moeten beginnen, zijn al wel de zogeheten ‘Great Eights’ geformeerd. Deze boten van werelds beste roeiers ongeacht hun nationaliteit doen jaarlijks mee aan de grootste wedstrijd ter wereld, de Head of the Charles. Dit jaar zijn Lisa Scheenaard en stuurman Peter Wiersum geselecteerd.

Dat laatste is opmerkelijk omdat de sponsoren Concept 2 en Hudson lieten weten zich bij de selectie vooral te richten op nieuw talent. Wiersum stopte met sturen nadat hij vorig jaar met de Holland Acht een bronzen medaille had veroverd bij de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Zijn ploeg heeft in Boston klinkende namen aan boord als Damir Martin (zilver in de skiff in Rio), de nieuwe wereldrecordhouder in de skiff Robbie Manson en de boomlange Cubaan Angel Fournier Rodriguez.

Vrouwen
Scheenaard, die bij de WK in Sarasota in de skiff bemant en vorig jaar in datzelfde boottype de Henley Royal Regatta won, mag in de boot stappen met de Duitse olympisch kampioen in de dubbelvier Annekatrin Thiele en de sterke skiffeuses Magdalena Lobnig, Sanita Puspure en de Canadees/Nederlandse Carling Zeeman. De roeister van Thêta gaf via Twitter aan opgetogen te zijn met de uitverkiezing.

©NLroei, 15-9-2017