Update: races uitgesteld. Rotterdam vandaag: Jongensacht en Karolien Florijn racen om eremetaal

Wedstrijden

Update: De races van vandaag zijn met een uur uitgesteld tot 10.30 uur.

 

Er wacht een goed gevulde slotdag van de WK voor junioren, met zes voor Nederland startende ploegen. Twee ervan gaan voor het erepodium.

Afgaand op de races die de jongensacht dit toernooi heeft neergezet moeten ze echt gaan pieken om mee te doen om de medailles. Na een vierde plaats in de series en een tweede in de herkansing, liggen de oranjeroeiers naast een paar grootmachten in dit veld.

Weergaloos
De Britten en de Amerikanen roeiden beide een ijzersterke openingsrace en lijken aan elkaar gewaagd. Ook de naar verwachting sterke Duitsers waren al twee keer sneller dan de thuisploeg. Ook de Italianen kunnen als alles goed valt nog een flink eind komen. De laatste race van het toernooi lijkt weergaloos spannend te worden.

Uitdaging
Karolien Florijn zal alles in de strijd gooien om naast haar Europese titel ook een wereldtitel aan haar verzameling toe te voegen. Maar zo ver is het nog niet. De Leidse eindigde in de series en de halve finale als tweede, beide keren op ruime afstand achter de Italiaanse Clara Guerra. De Italiaanse wordt in theorie de grootste uitdaging voor Florijn.

 

De volgende Nederlandse ploegen liggen vandaag aan de start op de WK voor junioren:

  • 9.30 uur b-finale meisjes vierzonder: Fieke Verhaaf (Cornelis Tromp), Naomi Visser (Willem III), Femke van de Vliet (Viking) en Anne Klok (Amstel)
  • 10.10 uur b-finale jongens dubbeltwee: Ben van Brussel (Hemus) en Tristan Voskuilen (Amstel)
  • 10.15 uur b-finale meisjesacht: Celine den Bremer (Zwolsche), Willemijn van Olderen (Cornelis Tromp), Tommie de Rooij (De Amstel), Susanna Temming (Viking), Ilse Feenstra (De Maas), Femke Paulis (Salland), Fenna Verberne (Het Spaarne), Mick Jonkers (De Amstel) en stuurvrouw Jip Swilders (Hemus)
  • 10.25 uur b-finale jongensskiff: Bram Schwarz (Het Spaarne)
  • 13.15 uur a-finale meisjesskiff: Karolien Florijn (Die Leythe)
  • 13.45 uur a-finale jongensacht: Jan de Boer (Wetterwille), Obbe Tibben (’t Diep), Pieter Kerpestein (De Amstel), Joris Moerman (RIC), Gert-Jan van Doorn (Die Leythe), Olav Molenaar (Het Spaarne), Thomas van Olderen (Cornelis Tromp), Jorke Kooijenga (Willem III) en stuurman Mees van Nierop (Het Spaarne)