Rotterdam krijgt belangrijke wereldbekerwedstrijd in 2019

Kort

Zojuist is tijdens het congres van roeifederatie FISA in Sarasota besloten dat de Willem-Alexanderbaan in Zevenhuizen de derde wereldbekerwedstrijd van 2019 mag organiseren.

De derde race – die normaal gesproken in het Zwitserse Luzern wordt gehouden – geldt als de belangrijkste van de drie wereldbekers, waar verreweg de meeste landen verschijnen. Dit zal in 2019 al helemaal het geval zijn omdat het daaropvolgende WK geldt als eerste olympisch kwalificatiemoment. Plovdiv en Poznan mogen de andere twee wereldbekerwedstrijden organiseren.

Luzern
Luzern krijgt in 2019 reeds de Europese kampioenschappen en omdat vanwege milieu-eisen slechts éénmaal per jaar een wedstrijd op de Rotsee gehouden mag worden, kwam die plek nu vrij. De wedstrijden zullen door de Holland Beker georganiseerd worden en gekoppeld worden aan het al bestaande evenement.

Bled
Op het congres dat jaarlijks op de maandag na de wereldkampioenschappen wordt gehouden werden ook andere belangrijke toernooien toegewezen. In 2020 zullen we wereldkampioenschappen voor niet-olympische nummers, de WK onder 23 jaar en de WK junioren net als in 2016 gebundeld worden. Bled mag dit toernooi organiseren. De wereldkampioenschappen in 2021 zijn toegewezen aan Shanghai.