[promotie] Leren skiffen doe je bij Roeicentrum Berlagebrug!

Advertorial

Vanaf maart worden er weer skiffcursussen gegeven op het roeicentrum. Zeker voor mensen die al over enige roei-ervaring beschikken, is dit een ideale mogelijkheid je skiffvaardigheden flink te verbeteren.

“Afhankelijk van je beschikbaarheid kan je één les per week nemen of de intensieve cursus volgen. Dan roei je vier dagen per week 2,5 uur. Je niveau schiet dan echt in korte tijd naar een veel hoger niveau”, vertelt Laetitia Siegelaar van het roeicentrum.

Zelfstandigheid

Ze richt zich met die laatste cursus met name op mensen die al bij een roeivereniging zitten. “Ik merk vaak dat roeiers die op verenigingen willen leren skiffen tegen obstakels aanlopen. Er zijn geen instructeurs of het ontbreekt er aan kennis. Wij bieden geheel vrijblijvend een cursus aan voor een lage prijs (vanaf 163 euro). Het resultaat is vaak dat deze mensen na die week een stuk zelfstandiger op hun eigen roeivereniging het water op kunnen gaan.”

Amstel

De skiffeurs zitten niet altijd de volle 2,5 uur op het water. Er is ruimte voor het oefenen van manoeuvres zoals aanleggen, maar ook wordt er tijd gemaakt voor theorie. De lessen zijn mede uniek omdat op de rivier de Amstel wordt gevaren. Vanwege de natuur en de vele bochten één van de mooiste rivieren van Nederland. Binnen anderhalve kilometer roei je al tussen de weilanden, maar het is ook mogelijk een keer richting het centrum van Amsterdam te varen.

Instructeurs
De instructeurs, waaronder sommige nationale roeitoppers, zijn allen zeer ervaren en goed opgeleid om skiffeurs verder te brengen in hun ontwikkeling. Dit alles ongeacht het ervaringsniveau. Want niet alleen ervaren skiffeurs zijn welkom. Ook is het mogelijk om als beginner een cursus te volgen, zij het dan enkel éénmaal per week gedurende zeven of acht weken.

Voor meer informatie en aanmelden, kijk hier.