Ook studentenachten voor vrouwen bij Henley Royal Regatta

Kort

Vanaf komend seizoen is het ook voor vrouwen mogelijk zich in te schrijven in een studentenveld bij de prestigieuze Henley Royal Regatta. De organisatie breidt de velden door het toevoegen van een achtenveld.

Tot kort geleden was het voor vrouwen lastig mee te doen aan de oudste roeiwedstrijd ter wereld. Van de 23 uitgeschreven velden staan er slechts zeven open voor vrouwen. Drie daarvan bestaan pas sinds 2017. Bijna al deze velden zijn in de open klasse. Om te laten zien ook mee te gaan met de tijd komt daar nu een achtenveld voor studenten bij.

Bomvol
De organisatie van Henley sorteert daarmee voort op verdere uitbreiding van het evenement van vijf naar zes dagen. Dat is volgens velen noodzakelijk sinds het aantal inschrijvingen de laatste jaren – mede vanwege live-uitzendingen – exponentieel zijn toegenomen. De wedstrijddagen zijn nu al bomvol met races van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat (vaak tot 19:00u).

Planningswerk
Men heeft te kennen gegeven inderdaad te willen uitbreiden naar zes dagen, ondanks hevig verzet van de buurt. De lokale autoriteiten zouden daar inmiddels ook toestemming voor hebben gegeven. Toch geeft de organisatie aan voor 2020 vermoedelijk nog niet naar zes dagen te willen gaan. “Daar gaat nog iets teveel planningswerk in zitten om dat zo snel mogelijk te maken”, vertelde een woordvoerder aan de The Telegraph.