NLroeiCast: over de iconische nacht en een vooruitblik op de lichte dubbelfinale, starttijd 3:10 uur

Nachtprogramma NLroeiCast

Coen en Anne bespreken in de podcast de afgelopen roeinacht die meer dan iconisch was. Historisch zelfs: vier olympisch roeimedailles, in alle kleuren. Dat is in Nederland nog nooit vertoond. Vannacht kan er weer eentje worden toegevoegd, namelijk door Ilse Paulis en Marieke Keijser in hun lichte dubbel. Welke kleur het kan worden is het betere giswerk. En daar wagen zij zich in de NLroeiCast toch een beetje aan.

Gisteren behaalden de lichtgewichten tamelijk zeker een A-finaleplaats, maar oranje domineerde niet. Hadden Paulis & Keijser moeite met het water? Of lieten ze niet het achterste van hun tong zien? Feitelijk doet het er niet toe. Om 3:10 uur trappen ze af en begint alles opnieuw. Paulis gaat haar olympische titel verdedigen. Op basis van hun persoonlijke klasse moet deze ploeg een medaille kunnen halen. Als collectief scherpten zij recent de beste tijd ooit aan.

Steun NLroei, doe mee aan de crowdfunding, dat kan hier. Bedankt!

1:30 u De onfortuinlijke Nikki van Sprang en Guillaume Krommenhoek – zij waren 0,42 seconde gescheiden van de A-finale, zullen hun B-finale willen winnen.

3:30 u Sophie Souwer komt uit in een halve finale. Als ze de eindstrijd gaat halen, zou ze daar eigenlijk al een medaille voor mogen krijgen, zo wordt in de podcast gesteld.

Hieronder kun je de NLroeicast afspelen. Eurosport begint om 1:30u met de TV-uitzending. De A-finales zijn vanaf 2:18u, om 2:50u starten de lichte Belgen in de dubbeltwee. Alle toernooi-informatie vind je hier.