NLroeiBaan: Vlaamse roeiliga zoekt U23-U19coach

NLroeibaan vacature

Roeien in Vlaanderen (België) heeft een lange en rijke traditie in het ontwikkelen van toproeiers en coaches. Ambitie, slimme acties en hard werken zijn sleutelwoorden die onze attitude karakteriseren tegenover roeien. We zijn aanwezig op elke Olympische Spelen.

Wat ga je doen?

De Vlaamse Roeiliga heeft de ambitie op het behalen van top 8 op Wereldkampioenschappen / Olympische Spelen en top 3 op Europese kampioenschappen. Om deze ambitie waar te maken vinden we het opleiden en ontwikkelen van talent cruciaal. Als Vlaamse Roeiliga zoeken we daarom een U23-U19 coach toproeien die onze Vlaamse roeiers en coaches kan ontwikkelen naar de Olympische Spelen.

Als U23-U19 coach is je taak om de U23 en U19 roeiers te coachen en daarmee resultaten te behalen in toproeien. Je bent verantwoordelijk voor de coördinatie, dagdagelijkse coaching en aansturing om de Vlaamse topploegen te vormen en hun roeien tot topprestaties te ontwikkelen om deel uit te kunnen maken van het Belgische nationale team (Belgian Sharks). Selecties worden gemaakt op basis van het VRL selectie proces en met de Performance Manager bevestigd door de VRL topsport commissie.

Je voert de trainingsschema’s uit die gemaakt zijn door de Performance Manager en je werkt samen met een team van experten om maximale groei te verzekeren. Het experten team bestaat uit biomechanische experts, fysiologen, psychologen, diëtisten en de Technisch Directeur topsport roeien.

We verwachten dat je een brede visie ondersteunt en ontwikkelt naar alle roeidisciplines toe, zoals Elite, Beach Sprint en Para-roeien.

Als U23-U19 coach functioneer je rechtstreeks onder de Performance Manager en Technisch Directeur

Wat vragen we?

  • Minimaal 3 jaar ervaring in internationaal toproeien
  • Je hebt een Trainer A / Roeicoach 4 diploma of bent daar naar toe aan het werken
  • Je spreekt goed Nederlands, kennis van Engels en Frans is een voordeel
  • Je hebt een permanent verblijf in Vlaanderen (België) of je bent bereid je daar te vestigen
  • Voor de U19 kun je een pedagogisch diploma voorleggen of werk je daar naar toe

Je kunt resultaten voorleggen en duidelijk uitleggen wat je rol hierin was. Je hebt de kennis om roeiers te ontwikkelen tot medailleniveau in hun eigen categorie. Daarnaast heb je goede communicatieve vaardigheden en je kan goed werken in en met teams. Je weet je kennis effectief in te zetten in de praktijk. Je hebt een duidelijke visie op toproeien en de uitdagingen die daarbij komen kijken. Je aligneert jouw visie met de Performance Manager, Technisch Directeur en het experten team en optimaliseert de algemene manier van werken.

Je hebt een positieve benadering en je weet hoe je roeiers en coaches gemotiveerd houdt.

Je zult aanzienlijk veel tijd naast het water besteden samen met de coaches en roeiers. We verwachten dat je er bent als de trainingen plaats vinden en je stemt je tijd af met het trainingsschema.

Wat hebben we te bieden?

  • Een boeiende en uitdagende functie binnen een ambitieuze sportorganisatie
  • Je kunt meteen beginnen met een gemotiveerd team naar de WK U23-U19 in Canada
  • Arbeidsvoorwaarden en een bij de functie passend salaris
  • Een contract tot de 2028 Olympische Spelen dat kan worden verlengd

Interesse?

Zend je CV en een motivatiebrief naar Technisch Directeur Pim Raaben (pim.raaben@vlaamse-roeiliga.be) voor 15 februari 2024 of bel +32-477-486602.

Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.