NLroei-verkiezingen: De Koning en Scheenaard favoriet

Algemeen

De stembussen zijn gesloten. De donateurs hebben gestemd. De roeifavorieten van 2018 zijn bekend. Bij een aantal categorieën bleef het bijna tot de laatste stem spannend, Nlroeiminnend Nederland heeft zich uitgesproken.

Roeier van het jaar

Met uiteindelijk bijna tweederde van de stemmen op zak was het geen vraag of de wereldkampioen pararoeien gelauwerd zou worden, maar meer met hoeveel voorsprong. Corné de Koning is de roeier van 2018. De strijd om de tweede plaats tussen Abe Wiersma en Tone Wieten was wat dat betreft spannender. Wieten won het nipt.

NLroei verkiezingen 2018

Roeister van het jaar

Hoewel ze vanaf de eerst binnengekomen stem aan de leiding ging, leek het tot het laatst geen gelopen race. Lisa Scheenaard mag zich toch roeister van 2018 noemen. Maar het jonge talent Karolien Florijn zit in haar kielzog.

NLroei verkiezingen 2018

Ploeg van het jaar

Ook de strijd om de titel ‘ploeg van het jaar’ bleef lang spannend. Skøll maakte indruk in Henley, dat vertaalt zich in een heleboel stemmen. Toch moesten de Amsterdamse studenten nipt hun meerdere erkennen in thans op internationale wateren dominerende paratwee van Corné de Koning en Annika van der Meer.

NLroei verkiezingen 2018

Coach van het jaar

Het meest spannend was de strijd om de coachtitel. Diederik Simon nam aanvankelijk de leiding, maar aan het eind lag Jan Klerks voor, met slechts drie stemmen meer. Maascoach Notermans volgt op afstand.

NLroei verkiezingen 2018

Eerstejaarsploeg van het jaar

Een tijd lang leek de overwinning regelrecht naar Leiden te gaan. Waar Njord in het klassement een paar wedstrijden nodig had om steevast aan te top te presteren, stevenden ze in deze verkiezing direct vol op de overwinning achter. Het gebeurde in de laatste dag dat de Nereusmannen de eindsprint inzetten en het nog spannend leken te maken. De vrouwen wonnen, met een luttele vier stemmen voorsprong.

NLroei verkiezingen 2018

Developmentploeg van het jaar

Was het de Njord-propagandamachine die op volle toeren draaide? Stond er campagnepils op de tap? Hoe dan ook gaat de developementtitel ook naar Leiden. De lichte mannenvierzonder liet in het klassement geen punt liggen. Ook in deze verkiezing kregen Nereus, Triton en Aegir hen er niet onder.

NLroei verkiezingen 2018

Stemmen op NLroei verkiezingen

Het aantal uitgebrachte stemmen varieert per categorie. 135 mensen stemden op hun favoriete roeier, roeister, ploeg en coach. De eerstejaarsploegen konden in totaal op 129 stemmen rekenen en bij de developmentploegen gaven 127 mensen hun voorkeur op.

Nog niet gedoneerd? Een bijdrage wordt nog steeds gewaardeerd!