NLroei verkiezingen: Mannendubbel, Paulis, Verdonkschot & Van der Molen in de prijzen

Algemeen

De stembussen voor de NLroei verkiezingen 2021 zijn gesloten en de winnaars zijn bekend. Liefst 103 donateurs hebben hun stem uitgebracht. De uitgebreide feiten en cijfers rondom de uitslag brengen we nog, maar de winnaars willen we alvast bekend maken.

Vice-roeiploeg
Lang leken de lichte vrouwen aan kop te gaan. Helaas voor de vrouwen kwam er -net als in de olympische finale- op het laatste moment een ploeg langszij. De mannendubbel kreeg de meeste stemmen en mag zich vice-roeiploeg 2021 noemen.

Roeier (m/v) van het jaar
Het ging nek-aan-nek tussen Dirk Uittenbogaard en Ilse Paulis. Met slechts een stem extra trok Paulis aan het langste eind.

Coach van het jaar
Dit was, samen met de categorie Bondscoach met ‘functie elders’ de minst spannende categorie. Josy Verdonkschot won ze beide met overmacht en neemt twee overwinningen mee de Atlantische oceaan over naar zijn functie elders.

Talent (m/v) van het jaar
Voor een aantal een van de leukste categorieën. Er zijn drie talenten genomineerd die allen zeer de moeite waard
zijn om in de gaten te houden. Phaedra van der Molen noteerde de meeste stemmen en mag zich over 2021 hét roeitalent noemen.

Winnende stemmers
Onder de stemmers worden vijf 10/13’s verloot. Deze zijn beschikbaar gesteld door roeigoed.nl. Deze winnaars krijgen later bericht via het mailadres waarop wij ook de link naar de stambus hebben gestuurd.