NLroei-verkiezingen: Wat is de beste Eerstejaarsploeg van 2017

Algemeen

Vier ploegen dingen mee om de titel van beste eerstejaarsploeg. Ondanks uitbreidingen van de eerstejaarsvelden, was de strijd bij de achten over het algemeen het meest spannend.

 

Genomineerd voor ‘Beste eerstejaarsploeg van 2017’

  • Gyas Zware Mannen Acht; De Groningers hadden een aanloop nodig, maar na een paar wedstrijden was de ploeg in vorm. Toen ze na vijf wedstrijden de kunst van het winnen eenmaal te pakken hadden, had de rest het nakijken.
  • Nereus Lichte Mannen Acht; Geen enkele ploeg heeft zo vaak op de hoogste podiumtrede gestaan als de eerstejaars lichte mannenacht van Nereus. Slechts één keer, bij de Head, moesten zij hun meerdere erkennen in buurvereniging Skøll.
  • Nereus Zware Vrouwen Acht; De vrouwenachten maakten het uiterst spannend. Nereus, Laga en Okeanos vochten tot het laatst om de winst. Nereus trok aan het langste eind, met de andere twee ploegen op slechts een punt achter zich.
  • Argo lichte vrouwendubbelvier met stuurvrouw; Geen enkele wedstrijd werd door de Wageningse ploeg puntloos beëindigd. Wel fluctueerde het aantal punten telkens weer bij de groene vrouwen. Triton en Vidar benutten hun kans om het vuur aan de Argoschenen te leggen. Deze ploeg verdedigde zich succesvol en won het klassement.

 

Stemmen?

Stemmen kan op 3 januari, als alle categorieën en hun genomineerden bekend zijn. We sturen alle donateurs een link toe naar de stembus. Het jaar goed beginnen en meteen doneren? Doe dat hier, het kan al vanaf 5 euro. Wij verslaan dan voor jou de successen van 2018.