NLroei verkiezingen: coach van 2018: Thomas Notermans, Jan Klerks of Diederik Simon

Algemeen

De NLroeiverkiezingen van 2018 bestaan uit zes categorieën: mannen, vrouwen, ploegen, coaches, eerstejaars en developmentploegen. De komende dagen worden de genomineerden per categorie bekendgemaakt. Vandaag de coaches. Ondertussen wenst de voltallige NLroeiredactie (Ellen, Coen, Guus en Anne) alle lezers een mooie jaarwisseling en een nog mooier 2019!

Genomineerde coaches:

Jan Klerks werd al door FISA genomineerd voor de coachaward. Wat NLroei betreft had hij die prijs gekregen voor zijn gehele coachoeuvre: in 1988 zette hij als oefenmeester van Rienks & Florijn het Nederlandse roeien op de mondiale kaart. Ook daarna veroverden zijn ploegen olympische plakken. Tegenwoordig is hij de begeleider van de pararoeiers. En weer is het Nederland dat de klok slaat.

Foto: Ellen de Monchy.

Thomas Notermans coacht bovengemiddeld. Zo stond hij aan de basis van de getalenteerde dubbeltwee Maaike Head en Rianne Sigmond. Later kwam uit zijn kweekvijver Marieke Keijser. Bij de juniorenWK van dit jaar stuntte de door hem begeleidde meisjesdubbelvier door met het brons aan de haal te gaan. 

Foto: Ellen de Monchy.

Diederik Simon heeft iets magisch. Dat zeggen veel van zijn pupillen. Je ziet hem niet vaak op de fiets langs de kant, dat is hem te veel gedoe. Toch roeien zijn ploegen (bijna) altijd hard. Dit jaar had hij een belangrijke rol bij de snelle mannendubbelvier, ook won zijn Oude Vier wederom de Varsity. Bij de bondsploegen is hij geliefd. Niet alleen helpt hij bij het scullen, coryfee Robert Lücken wil hem bij de Holland Acht.  

Foto: Ellen de Monchy.

Stemmen kan vanaf 3 januari tot 8  januari, als alle categorieën en hun genomineerden bekend zijn. We mailen alle donateurs die vanaf 1 september 2018 hebben gedoneerd op 2 januari 2019. Zij krijgen een link naar de stembus. Wil je ook jouw stem uitbrengen? Doneer dan hier, het kan al vanaf 5 euro.