NLroei verkiezingen: beste ploeg: meisjesdubbelvier, Skøll dubbelvier of paratwee?

Algemeen

De NLroeiverkiezingen van 2018 bestaan uit zes categorieën: mannen, vrouwen, ploegen, coaches, eerstejaars en developmentploegen. De komende dagen worden de genomineerden per categorie bekendgemaakt op NLroei. Vandaag de ploegen.

Genomineerde ploegen:

De oranje meisjesdubbelvier veroverde brons bij de WK. Dat is een tamelijk uitzonderlijke prestatie voor een Nederlandse juniorenploeg. Vooral ook omdat er in de aanloop naar het toernooi nog een roeister moest worden vervangen. 

Foto: Ellen de Monchy.

De paratwee van Corné de Koning en Annika van der Meer is een klasse apart. Zij domineerden het hele seizoen en prolongeerden bij de WK hun wereldtitel. De Koning won ook goud in de skiff, de minder ervaren Van der Meer soleerde ook en dat leverde zilver op.

Foto: Ellen de Monchy.

De mannendubbelvier van Skøll roeide om verschillende redenen een eigen koers. Zonder bondsbemoeienis stak men de Noordzee om nog voor de Brexit aan Henley deel te nemen. In eigen huis werd een Britse bondsploeg verslagen. The Prince of Wales Challenge Cupwerd veroverd, een vaas van formaat.

Foto: Ellen de Monchy.

Stemmen kan vanaf 3 januari tot 8  januari, als alle categorieën en hun genomineerden bekend zijn. We mailen alle donateurs die vanaf 1 september 2018 hebben gedoneerd op 2 januari 2019. Zij krijgen een link naar de stembus. Wil je ook jouw stem uitbrengen? Doneer dan hier, het kan al vanaf 5 euro.