Njordcoach Eefting hekelt Ronald Florijn

Achtergrond

Hoofdcoach Harmen Eefting van Njord is verontwaardigd. Ondanks toezeggingen heeft zijn twee zonder stuurman geen kans gekregen om deel te nemen aan de selectie voor de SB-mannenacht. Verantwoordelijk bondscoach Ronald Florijn liet Njord aan de kant, maar ruimde wel een bankje voor zijn zoon Finn Florijn in, zo berichtte NLroei gisteren.

“Gedurende het seizoen heeft de bondscoach meerdere malen aangegeven dat mijn roeiers op zijn senior-B-lijstje stonden. Heel het jaar heeft mijn ploeg goed gepresteerd.“ Zo ook bij de Koninklijke. Ewoud de Haan en Jelle Algie eindigden toen op iets meer dan vijf seconden achter de nationale kampioenen Langen en Hendriks. “Op z’n minst was een uitnodiging voor een selectie logisch geweest”, zegt Eefting.

Lijntje
Als ze daaraan hadden meegedaan en alsnog te licht zouden zijn bevonden, had Eefting er vrede mee kunnen hebben. “Nu zijn we een seizoen lang aan het lijntje gehouden. We hebben als gevolg daarvan de selectie voor de FISU-WK laten schieten. Mij stoort vooral het gebrek aan communicatie hieromtrent”, aldus de Njordcoach.