Nieuwbouw Neptunus van start

Kort

Precies twee jaar nadat het clubgebouw van roeivereniging Neptunus in Delfzijl is afgebrand, werd het startschot gegeven voor nieuwbouw. Het is de bedoeling dat de nieuwe loods uiterlijk aankomende zomer in gebruik zal worden genomen.

Op dit moment maakt de meest noordelijk gelegen roeivereniging van Nederland gebruik van een tijdelijke loods aan de overkant van de plek waar het gebouw eerst stond voordat het door brandstichting geheel afbrandde. Op de oude plaats komt nu ook het nieuwe onderkomen terecht. Het pand is ontworpen door Adema Architecten.

Planning
“We zijn blij dat we eindelijk kunnen beginnen. De bouwer wil het gebouw eind maart al opleveren, maar dan moet niets tegenzitten. Zelf reken ik eerder op de zomer. Vervolgens moeten wij dan zelf nog de buitenruimte, de keuken en de afwerking van het interieur verzorgen”, aldus voorzitter Nathalie Folkers,

Verzekering
De bouw wordt gefinancierd door verschillende bronnen. Folkers: “We kregen verzekeringsgeld van de afgebrande loods, een subsidie van het ministerie, sponsoring van de architect en een bijdrage van de gemeente Delfzijl. We zijn zeer verheugd dat we kunnen beginnen.”