Brouwer en Van Veen sluiten aan bij wereldtop

Kort

Gisteren kon de oranje vloot zich niet met de strijd om de medailles bemoeien, maar toch spreekt vooral het optreden van Eli Brouwer en Pieter van Veen tot de verbeelding. Het Tritontweetje werd in de A-finale van de wereldbeker weliswaar zesde, maar bungelde niet achteraan. De Utrechters vochten een strijd uit met de nationale ploeg van Kroatië die nog geen halve seconde sneller bleek.

Volgens toernooicoach Maartje Geven was de finale niet de allerbeste wedstrijd van haar ploeg, ze was niettemin tevreden. “Vergeet niet dat de winnende Britten 6:13 roeien. Het is echt een heel goede ervaring geweest. Vorig jaar in Luzern ging het ook al goed, nu zijn ze een eind door het veld geschoven”.

Brouwer en Van Veen werden toen vijfde in de B-finale, maar lieten wel een keer 6:25,6 noteren. In Varese scherpten ze hun ploegrecord weer met twee seconden aan. “Pieter heeft een tijdje met de bond meegetraind, daar is hij beter van geworden. Eli skiffte toen veel en sloeg de Oude Vier voor. Samen in de twee ging het erna ook weer beter. We werken goed samen met bondscoach Diederik de Boorder en hebben een route uitgestippeld die dit seizoen via Henley naar de FISU-WK zal leiden” aldus Geven.

De mixeddubbel van Haenen en De Koning belandde net naast het podium, Eva Mol werd zesde in haar para-skiff. Nika Vos werd zesde in de B-finale, Wibout Rustenburg vierde en Stijn Wieling en Jorn Salverda werden derde in hun troostfinale.

Alle uitslagen zijn hier te vinden.