Nieuw-Zeelanders gaan met 10 medaillewinnaars naar Parijs

Kort

De Kiwi’s komen in mei met acht boten naar Europa. Olympisch kampioen Emma Twigg zit als skiffeuse in het vlaggenschip. Te Tokyo was Nieuw-Zeeland het best presterende roeiland met drie keer goud en twee keer zilver. Opvallend: de stuurlieden blijven dit jaar aan de andere kant van onze wereld, want de Nieuw-Zeelanders gaan niet de olympische titel in de mannenacht verdedigen, noch brengen ze een vrouwenacht (in Tokyo zilver) aan de start.

Kerrie Williams is tegenwoordig Gowler genaamd. Zij won in Tokyo met Grace Prendergast goud, samen werden zij in 2022 wereldkampioen. In de tussentijd is Prendergast gestopt en pauzeerde mevrouw Gowler een jaartje. Maar voor de spelen van Parijs stapt zij in de vierzonder die vorig jaar bij de WK de B-finale won. Dat is de enige boordboot die de Kiwi’s bij de vrouwen afvaardigen.

Dan Williamson en Phillip Wilson zaten in de gouden acht van Tokyo. In Parijs zullen zij samen de tweezonder bemannen. De Nieuw-Zeelanders hebben als generale olympische repetitie Luzern in hun agenda staan. De complete namenlijst van de Kiwi-equipe staat hier.