Niels van Rooijen (23) overleden

Algemeen

Skadi en daarmee de Nederlandse roeigemeenschap hebben een man met een groot hart voor de roeisport en de mensen om hem heen verloren. Niels van Rooijen is zaterdag overleden, hij werd 23 jaar. Op de website van zijn Skadi wordt Van Rooijen omschreven als ‘een enthousiaste roeier, betrokken coach, hard werkend commissielid, toegewijd bestuurslid maar vooral een goede vriend”. Het verdrietige nieuws sloeg hard in bij de Rotterdamse studentenroeivereniging. Er is dinsdagavond een stille tocht voor hem gehouden, de herdenking werd massaal bezocht. Nieuwssite Rijnmond.nl publiceerde er dit verslag over.

Depressie
Niels’ zus – Inge van Rooijen (21, lid van Njord) vertelde aan de nieuwssite over de omstandigheden die tot de dood van haar broer hebben geleid. Toen zijn oma ruim een jaar geleden overleed kreeg de altijd zo goedlachse Niels het heel zwaar. “Hij had moeite om dat te verwerken en voelde daarnaast veel stress toen hij twee bachelors tegelijkertijd afrondde. Niels raakte overspannen en belandde in een depressie. Uiteindelijk trok hij het niet meer en is hij zelf uit het leven gestapt”, aldus Inge van Rooijen. Skadi wil thema-bijeenkomsten gaan organiseren om mentale problemen beter bespreekbaar te maken.

Heb jij zelf hulp nodig? Of ken je iemand die dat (mogelijk) nodig heeft? Via de website van Stichting 113 Zelfmoordpreventie kun je chatten en informatie opdoen. Daarnaast kun je volledig anoniem bellen met telefoonnummer 113 of (gratis) met 0800-0113.